2010. július 24., szombat

World Gliding Championship 2010 - Szeged-Hungary

Opening Ceremony - Teams

31. FAI Vitorlázórepülő Világbajnokság
34 ország pilótái Szegeden

Borús időben, de annál vidámabb hangulatban vonultak fel a szegedi Vitorlázórepülő Világbajnokság résztvevői és kísérőik a Kárász utcán, hogy a Városháza előtt ünnepélyes keretek közt hivatalosan is kezdetét vegye a verseny.
A mintegy 150 pilótát és népes kísérőiket a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár zenekara vezette végig a sétálóutcán, miközben a televíziós tehetségkutatóból ismert Inzsöl Gyula kápráztatta el nemcsak a nézőket, hanem a pilótákat is, ahogy boszorkányos ügyességgel vezette végig kis modellgépét a menet előtt. A sokszínű felvonulás megmutatta, hogy a szegedi vb minden idők legnépesebb versengése. A Városháza előtt felsorakozott pilóták és kísérőik előtt a FAI himnuszának hangjaira felvonták a nemzetközi szövetség zászlaját, miközben a Széchenyi tér felett a Magyar Honvédség két Grippen vadászgépe húzott át, tiszteletét téve a rangos nemzetközi megmérettetés résztvevői előtt.
A megváltozott időjárási helyzet miatt vasárnap még nem emelkedett a levegőbe a mezőny, de augusztus 6-ig még biztosan lesz legalább négy olyan nap, amikor a versenyzők teljesíteni tudják a kijelölt távot.