2012. június 20., szerda

Virtuális barangolás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

Ópusztaszerre egyszer mindenkinek el kell zarándokolnia. A Szer üzenete sokak számára népünk megalakulásának, egységének és a magyarságnak a jelképe. Számtalan program, a népi élet, a falu szellemisége köszönt ránk az emlékparkban.

Íjászok gyülekezete


Mintha Feszty Árpád honfoglaló magyarjai lépnének le a vászonról. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark minden évben benépesül a korhű ruhákba öltözött vitézekkel, jurták nőnek ki a földből, régi mesterségek, honfoglalás kori játékok elevenednek meg, kézművesek hada kínálja míves portékáját. Valóságos időutazásban lehet része annak aki 2012. június 30-án kilátogatott az emlékparkba, a hagyományos Íjásztalálkozóra, ahol két napig minden az íjászatról, a hagyományőrzésről, a régi, letűnt korok emlékének felidézéséről fog szólni.

Virtuális Ópusztaszer

Hogy távolról is megérezzék a Szer üzenetét, tekintsék meg a park területén készített panorámaképeket, járják be az íjászok jurtáit, nézzenek be a falusi élet mindennapjaiba, de legfőképp jöjjenek el, és sajátjukként éljék meg Ópusztaszert, a magyarság bölcsőjét.